Play
Slider

Fremtidens Operationsstue, OUH

Moto Muto har leveret lysudstyr og styring til Fremtidens Operationsstue. Med bare én tablet styres belysningen, gardiner, persienner, temperatur, lufttryk, lyd og video. Styringspanelet er sat op i samarbejde med stuens brugere således, at styringen er så intuitiv og funktionel som muligt.

Læs mere

Overordnet om projektet

For at undersøge hvordan de optimale rammer ser ud under en operation, har OUH iværksat et innovationsprojekt ved navn Fremtidens Operationsstue. Projektet skal teste alverdens funktioner, der skal gavne diverse involverede. Blandt andet inkluderer projektet patientoplevelse, fleksibilitet hos læger og sygeplejersker samt hygiejnehensyn for serviceafdelingen. Projektets resultater skal danne rammen om opsætningen af 52 identiske operationsstuer på det nye OUH.

Moto Muto har leveret lysudstyr, styringsenheder og en tablet til styring af både lysscenarier og en lang række funktioner, der tages i brug før, under og efter operationen.

Belysningen

Ved hjælp af RGB-WW-LED-paneler kan stuen oplyses i forskellige farver. Disse scenarier styres via vores Touch Controller ved OP-stuens indgang og lyser stuen op i en rød, blå, grøn, pink, rød/grøn grøn/rød samt varm og kold hvid belysning. Intensiteten af det flerfarvede lys bestemmes også fra dette betjeningspanel i intervaller af ti procent fra 0 til 100 procent.

Funktionalitet og sanseinvolvering

Oplev hvilke scenarier og funktioner personalet kan styre på Fremtidens Operationsstue.

</ br>

Ud over lyssætningen i rummet styrer tabletten bl.a. persienner, gardiner, lufttryk, temperatur, lyd og video. På stuen er der nemlig op til flere skærme, som kan viser naturvideoer samtidig med, at der afspilles afslappende musik. Disse medier, der styres fra tabletten, er tiltænkt at berolige patienten via sanselige mindfulness-indtryk.

Brugerdefineret styring

Tablettens user interface er brugerdefineret og udviklet i samarbejde med hospitalets personale, der benytter sig af Touch Controlleren. På den måde sikres det, at de mange funktioner og scenarier, tabletten muliggør, anvendes intuitivt og hurtigt i operationens forskellige faser. Brugerfladen er nemlig inddelt i fire faser efter man har valgt patient- og operationstype: forberedelse (af operationen), ankomst (af patienten), operation og afslutning. Faserne har hver især forskellige funktioner tilknyttet.

Oplev bl.a. hvordan personalet kan styre stuens funktioner og scenarier med bare én enkelt tablet.

</ br>
På sigt vil man på OUH definere faste funktioner og scenarier til alle slags operationer og præferencer for alle operationsansvarshavende læger, hvilket Touch Controlleren og Moto Mutos øvrige styring kan imødekomme.

Produkter