fbpx

Sundt indeliv med døgnrytmelys

Mental balance og fast søvnrytme

Her bruges døgnrytmelys typisk

Hospitaler

Både medarbejdere og indlagte oplever rettidig træthed og større velvære efter døgnrytmelyset er idriftsat på sygehuse i Danmark.

Hør om personalets oplevelse med døgnrytmelys på Psykiatrisk Hospital i Esbjerg. 

Se flere eksempler her.

Plejecentre

Specielt ældre med demens har stor gavn af døgnrytmelyset i plejesektoren. Desuden oplever medarbejdere også større trivsel efter nattevagter.

Oplev hvordan døgnrytmelys har givet personale og borgere bedre indeforhold på Marienlund Plejecenter. 

Flere eksempler findes her.

nat-Arbejdspladser

Personale med aften- og natvagter oplever færre tilfælde af hovedpine under og efter arbejde, ligesom at de lettere falder i søvn efter endt vagt.

Marienlund Plejecenters nattepersonale har ikke længere hovedpine og søvnbesvær – se videoen herunder.

Se udvalgte projekter her.

Kontrolrum

Ofte bruges mange timer foran en skærm i et lysisoleret rum. Døgnrytmelys fastholder den personlige døgnrytme, energiniveau og søvnvaner.

Moto Muto har leveret døgnrytmelys til en af Danmarks største logistikvirksomheder – det kan du læse mere om her.

Se udvalgte cases om kontrolrum her.

Brugernes oplevelse

Forskning i døgnrytmelys

Evidens og evaluering

Efter et slagtilfælde oplever mange patienter depression eller angstanfald. Typisk skyldes det eksempelvis den kognitive eller fysiske…

Et hold af forskere, der er tilknyttet København Universitet, påviser for første gang, at døgnrytmelys har en fremmende effekt…

Psykiatrien i Region Syddanmark oplever positive effekter af døgnrytmelys, ifølge en rapport. Tre af tre psykiatriske afdelinger i rapporten har Moto Muto leveret til…

Komplet døgnrytmepakke

Vi er med fra projektering til programmering og idriftsættelse

Intuitiv og driftsikker betjening

Region Syddanmark har efter test af brugerfladen stemplet betjeningen som både driftsikker og brugervenlig. Interfacet kan tilgås fra Moto Mutos betjeningspanel eller valgfri enheder.

Åbent system
giver frihed

På døgninstitutioner opstår der ofte nye behov – også for belysning. Eget teknisk personale har derfor mulighed for at programmere uden tilkald af vores ingeniører. Det giver lokal frihed blandt ansatte. Men derfor er vi stadig kun et opkald væk. 

ZONE-opdelt styring

Styringens byggeklodser tillader zone-opdelt betjening, så belysningen kun ændres, hvor man ønsker det. Flere tusind controllere bruges landet over – bl.a. på patientstuer, kontrolrum, gang-arealer og operationsstuer.

komplet døgnrytmepakke

Vi kan levere fra start til slut

Rådgivning i projekteringen

Planlægningen af, hvad lyset skal kunne er afgørende for at alle bliver tilfredse med resultatet. Derfor rådgiver Moto Muto med udgangspunkt i teknisk og praktisk know-how inden for lysstyring.

Vores kunder oplever en konstruktiv og kreativ proces, når forventninger og virkelighed skal afbalanceres mellem f.eks. bygherres projektpersonale, brugere og teknikkere.

Levering af armaturer

Døgnrytmelys-anlæggets lamper skal være gearet til at levere farvet lys samt kold og varm hvid for at gengive døgnrytmelys og de hensigtsmæssige virkninger på mennesker.

Derfor inkluderer pakken Moto Mutos egne armaturer. Ønskes der andre lamper, kan Moto Mutos interne leverandør levere til jeres projekt.

Styringens muskler

Vores ingeniører har designet de rette controllere til døgnrytmelys. De sikrer, at man kan zone-opdele belysningen, så enkelte afdelinger, stuer eller boliger kan styres for sig

Placering af controllere, armaturer og trykknapper afstemmes med projektpersonale.

Programmering

Ingeniørerne hos Moto Muto programmerer, kommissionerer og kalibrerer lysets udtryk og samspil efter ønskede tidspunkter eller særlige effekter.

Opstår nye behov senere har lokalt teknisk personale desuden adgang til programmeringen, så brugere af lyset ved, hvem der kan hjælpe - vi hjælper naturligvis også gerne.


Valgfri installatør

Vi har leveret døgnrytme mange steder og har et bredt kendskab til kvalificerede installatører. Derfor tilbyder vi, at Moto Mutos tilknyttede elinstallatører tager sig af den færdige installation.

For andre giver det større tryghed at husets lokale elektrikere tager sig af installationen med Moto Muto i ryggen. Vores system kræver ingen særuddannelse.

Brugervenlig betjening

Controllerne fjernstyres fra valgfri enheder - f.eks. Moto Mutos tablets eller udstyr, der bruges i huset i forvejen. Interfacet kan desuden brugertilpasses, hvis der er særlige ønsker til brugerbetjeningen og udseende.

Betjeningen er desuden testet af Region Syddanmark som driftsikker og brugervenlig for uteknisk personale.

Indkøring af personale

Det er afgørende, at personalet, der skal benytte lyset til daglig, ved både hvorfor og hvordan lyset skal bruges. Derfor tilbyder vi at undervise lokale ambassadører i, hvordan betjeningen bruges.

På den måde kan dagligt personale henvende sig med eventuelle spørgsmål til en fast gruppe af kolleger, der kender styringens formål og overskuelige interface.

Tekniske tilpasninger

Ofte tænker man styring ind i en eksisterende infrastruktur. Det kræver teknisk snilde. Et højt niveau af teknisk kreativitet og problem-solving hos vores ingeniører sikrer holdbare løsninger hos kunden.
Vores fleksible system har samtidig mange muligheder for tilvalg og brugertilpasning af styringen, så det matcher jeres forudsætninger og behov.

Derfor skræddersyr vi ofte samlede tilbud i større eller mindre grad.

Spørgsmål

Styringen står på to ben: Moto Mutos controllere og Moto Mutos bruger-interface. 

Vi tilbyder elinstallatører standardiserede controllere, der opfylder de stadigt stigende krav fra bygherre til avanceret brugertilpasset belysning.

Lyset betjenes nemt og brugervenligt – det er bekræftet af Region Syddanmark. Den daglige styring af lyset varetages af ikke-teknisk personale via eksempelvis tablets, laptops eller computere.     

»Døgnrytmelys har en lang række effekter alt efter, hvor og hvordan belysningen bruges. For eksempel falder personale bedre i søvn efter endt vagt, når de arbejder på aften- og nathold med døgnrytmeanlæg«

Overlæge Sune Strazsek, Aarhus Universitetshospital Risskov

Se videoen herunder for at få indsigt i, hvilken virkning døgnrytmelys har på mennesker på arbejde og institutioner.

 

Vores controllere sikrer, at man kan inddele belysningen i zoner. Et eksempel på en zone kan både være enkelte lamper, rum, afdelinger eller bygninger.

Se videoen herunder for at se, hvordan styringen fungerer bag kulisserne – vi håber, du kan lide klaverspil.

 

Ja. Moto Mutos styring er åben for lokalt teknisk personale. Det vil sige, at bygherre ikke behøver at tale med andre teknikkere, end dem, der normalt benyttes lokalt – selvfølgelig med Moto Mutos ingeniører ved hånden, hvis det er nødvendigt. Det giver driftpersonale mere frihed til at tage styringen i egen hånd.   

Moto Muto har leveret styring til hele Danmark. Man kan se et bredt udsnit af eksempler på døgnrytmelys her. Desuden kan du læse om Moto Mutos produktevalueringer her.

Mangler du svar på et konkret spørgsmål? Måske har du flere – men tøv ikke. Kontakt os helt og aldeles uforpligtende.

Moto Muto leverer døgnrytmelysanlæg til det offentlige og private Danmark. Kontakt os

Brugernes OPLEVELSE

Situationer, hvor patienter er vågne om natten og holder hinanden vågne, eksisterer stort set ikke mere. Normalisering af søvnrytmer gennem døgnrytmelys skaber en naturlig trang til søvn - blandt både patienter og kolleger"
"Personalet savner døgnrytmelyset, når de arbejder i andre bygninger, fordi det gavner deres søvn. Lyset har også en god effekt på patienterne. En dag, da døgnrytmelyset var slukket, var patienterne vågne om natten - derfor vil vi ikke undvære det.
"Der er flere, der tidligere talte om, at de havde hovedpine. Det har de ikke længere efter døgnrytmelyset kom op. Borgerne på hjemmet har desuden en god fornemmelse af døgnet pga. lyset.

Jeg har selv haft nattevagter - og det er rart at være på arbejde med den dæmpede belysning. Jeg sover også bedre, når jeg kommer hjem"
"Samarbejdet har været fantastisk. Vi bliver taget seriøst. Moto Muto bliver og hjælper med at få lavet nogle gode løsninger. Og de ser ting, som vi ikke ser"
Translate