Fotos: Kollision

Slider

Energianlæg, Aarhus Ø

Anlæggets lyskunst styres vha. Moto Mutos controllere, der sikrer en interaktiv belysning i levende farver bag den hullede stålfacade. På den måde inviteres borgere i Aarhus Ø med ind bag det innovative maskineri.

Læs mere

Moto Muto har leveret lysstyring til AffaldVarme Aarhus’ imponerende energianlæg ved Aarhus Ø. Ved hjælp af et specialdesignet DMX-armatur oplyses anlæggets maskinsal sammen med første og anden etage. Lyssætningen er designet af Kollision i samarbejde med Rambøll, der har været arkitekter på bygningen, der daner ramme om anlægget. Mariendal El har været elinstallatører på projektet.

Med farvet lysstyring transformeres det funktionelle anlæg til urban lyskunst til glæde for beboere og besøgende i det populære og nye Aarhus Ø. Som borger bliver man nemlig tilskuer udefra takket være stålpladernes hullede design. Med direkte udsigt bag om maskineriet gør Moto Mutos DMX-armaturer, at de farvede lysscenarier smelter sammen i særligt bløde overgange, der giver maskineriet ekstra liv.

Belysningen af det tekniske anlæg kan programmeres og styres i forhold til lysintensitet, farve og udtryk. Dette kan gøres intelligent ved at forbinde styringen til dataimput fra eksempelvis live vejrdata eller trafikintensiteten omkring energianlægget. På den måde aktiverer Moto Mutos syring altså lyset, så det forbliver aktuelt, levende og interaktivt i sit udtryk.

Video vises med tilladelse fra Kollision

Produkter