Slider

Bispeengbuen, København

Ved det nordlige Frederiksberg har Moto Muto installeret lysstyring til aktivitetsområdet ved Bispeengbuen.


Lysinstallationen aktiveres ved solnedgang og veksler mellem syv flotte farvetemaer, der skal bidrage til at øge trygheden i området. Besøgende kan desuden via SMS bestemme hvilket tema belysningen skal iklæde Buens betonbjælker.

Læs mere

På Frederiksberg ligger Bispeengbuen, der er en motortrafikvejsbro. Området under broen omkring Nordre Fasanvej bruges som et udendørs kulturhus, der faciliterer både store og små udendørs arrangementer.

For at styrke trygheden i området i nattetimerne valgte Frederiksberg Kommune som bygherre at bryde op for mørket med kunstlys. I samarbejde med Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, international lysdesigner Jesper Kongshaug som arkitektonisk idémand, iGuzzini som leverandør af lamper, Ibsen El, der installerede lysstyringen, som Moto Muto, har leveret konfigureret, har Frederiksberg Kommune fået en spektakulær lysinstallation, der involverer borgere og besøgende.

Ved hjælp af Moto Mutos Playback Controller styres lysscenarierne på Buen enkelt og effektivt. Controlleren gør det muligt at forprogrammere adskillige lysscenarier via et brugervenligt interface. Derfor cirkulerer scenarierne imellem syv lystemaer fra solnedgang til solopgang:

  • En rolig, orange belysning kaldet ”Hygge”
  • Belysning i regnbuens farver kaldet ”Regnbue”
  • En blanding af pastelfarver kaldet ”Abstrakt”
  • En blå nattesimulering kaldet ”Måne”
  • En kontrastfyldt belysning af blå og gule farver kaldet ”Skala”
  • En levende grøn belysning kaldet ”Vegetation”
  • Overgange mellem kold og varm hvid, der simulerer forlygter, kaldet ”Trafik”

For at involvere borgere er Playback Controlleren er forbundet til et simkort, der muliggør SMS-aktivering af de syv forskellige lysscenarier. Således kan de skrive en SMS-besked med navnet på én af de syv farvekombinationer, hvorefter denne vil vise sig over hele Bispeengbuen i syv minutter – eller indtil en ny SMS-besked modtages.

Kunstlyset under Bispeengbuen blev indviet d. 13. juni 2018.

1
Se projektet og hør om projektleder Henrik Aabye og lysdesigner Jesper Kongshaugs oplevelse af samarbejdet.
1
Se et sammenklip af de syv forskellige lysscenarier, borgerne kan vælge imellem.

Produkter