P1010497_low
P1010440
P1010438
P1010489_low
P1010446
P1010445
Trafik

Bispeengbuen, København

På det nordlige Frederiksberg har Moto Muto installeret lysstyring til aktivitetsområdet ved Bispeengbuen.


Lysinstallationen aktiveres ved solnedgang og veksler mellem syv flotte farvetemaer, der skal bidrage til at øge trygheden i området. Besøgende kan desuden via SMS bestemme hvilket tema belysningen skal iklæde Buens betonbjælker.

Læs mere

På Frederiksberg ligger motortrafikvejsbroen “Bispeengbuen”. Området under broen omkring Nordre Fasanvej bruges som et udendørs kulturhus til både store og små udendørs arrangementer.

For at styrke trygheden i området i nattetimerne valgte Frederiksberg Kommune at opsætte belysning, under den ellers dunkle bro. Belysningskonceptet er udviklet af den internationalt anerkendte lysdesigner, Jesper Kongshaug.  iGuzzini har stået for armaturleverancen og el-installationen er foretaget af Ibsen El.

"Det har været en udfordring fra starten at finde den rigtige styringsenhed, der dels kunne håndtere styringen af alle DMX-lamperne, men også hvor vi kunne programmere det præcist og hvor det ikke var låst efterfølgende. Vi har ikke tidligere fundet en enhed, der kunne det hele på én gang. Det er Moto Muto de første, der har skabt. Det tegner godt for fremtiden"
Jesper Kongshaug, lysdesigner

Moto Mutos Playback Controller blev anvendt som central styringsenhed for hele lysinstallationen. Lysscenarierne blev programmeret on-site direkte på Playback Controlleren via et webinterface.

Uden brugerinput skifter lyset mellem en række forprogrammerede lysscenarier:

  • En rolig, orange belysning kaldet ”Hygge”
  • Belysning i regnbuens farver kaldet ”Regnbue”
  • En blanding af pastelfarver kaldet ”Abstrakt”
  • En blå nattesimulering kaldet ”Måne”
  • En kontrastfyldt belysning af blå og gule farver kaldet ”Skala”
  • En levende grøn belysning kaldet ”Vegetation”
  • Overgange mellem kold og varm hvid, der simulerer forlygter, kaldet ”Trafik”
"Moto Muto har indstillet lamper og et styresystem, der giver en variation af tematisk lys, hvilket er gjort rigtig godt. Vi har været glade for samarbejdet"
Henrik Aabye, projektleder, Frederiksberg Kommune

For at involvere borgere er Playback Controlleren udstyret med en 4G-modem, der muliggør aktivering af de syv forskellige lysscenarier via SMS. Således kan man sende en SMS-besked med navnet på én af de syv farvekombinationer, hvorefter denne vil vise sig over hele Bispeengbuen i syv minutter – eller indtil en ny SMS-besked modtages.

Kunstlyset under Bispeengbuen blev indviet d. 13. juni 2018.

Se projektet og hør om projektleder Henrik Aabye og lysdesigner Jesper Kongshaugs oplevelse af samarbejdet.
Se et sammenklip af de syv forskellige lysscenarier, borgerne kan vælge imellem.

Produkter