fbpx

Kom godt i gang med døgnrytmelys

Intropakke til kontrolrum

Priser er ekskl. moms.

KONTAKT MATHIAS

Mail: mm@motomuto.com

Telefon: +45 44 12 76 57

Ét rum - Komplet opsætning

Døgnrytmelys til demorum eller udvalgte lokaler

Styring af 6 lamper

Pakken indeholder seks RGB-WW-armaturer, der tillader alverdens farvet lys. Lamperne kommer enten som indbyg eller påbyg for at matche lokalers eksisterende loft og belysning.  

Trykknapper sætter scenen

Lys behøver ikke være statisk. Styr lyset vha. fire trykknapper og vælg mellem døgnrytmelys, fokuslys, afslapningslys og tænd/sluk. 

PLUG and play

Ryk dagslyset indendørs fra første dag. Døgnrytmens forskellige scenarier er præ-definerede, og kræver ingen særopsætning. 

Fulddynamisk døgnrytmelys

Døgnrytmelys simulerer naturligt dagslys indendørs. Krop og sind har nemlig godt af døgnets dynamik. Det styrker søvn, mindsker hovedpine og skaber ro blandt borgere og personale. 

Intropakkens indhold

Vi leverer fra start til slut

6 LAMPER

Intropakken inkluderer seks lamper, der sættes op til styringen.
Lamperne er af typen RGB-WW, hvorfor de kan lyse i alle farver inkl. kold/varm hvid.

4 TRYKKNAPPER

Tryk til styring af lampernes lysscenarie. Placeres på væggen i lokalet. Vælg mellem døgnrytmelys, fokuslys, afslapningslys og tænd/sluk. 

1 BEVÆGELSESSENSOR

Pir-sensor, der opfanger tilstedeværelse i rummet. Sensoren sikrer økonomiske besparelser, fordi lyset kun er aktivt, når der er mennesker i lokalet.

1 CONTROLLER

Avanceret styring. Enkel løsning. CT Controlleren kan veksle mellem fire præprogrammerede lysscenarier inkl. fulddynamisk døgnrytmelys.

INSTALLATION & OPLÆRING

Pakken indeholder én dags idriftsættelse af Moto Mutos egne teknikkere.
Herefter vil vores Client Manager introducere styringen for nøglemedarbejdere,
der til daglig bruger og oplærer det øvrige personale.

Priser er ekskl. moms.

KONTAKT MATHIAS

Mail: mm@motomuto.com

Telefon: +45 44 12 76 57

OPSÆTNING

Plantegning over kontormiljø/kontrolrum med lysstyring (eksempel)

Priser er ekskl. moms.

KONTAKT MATHIAS

Mail: mm@motomuto.com

Telefon: +45 44 12 76 57

Brugernes oplevelse

Oplev hvilke gevinster sundhedspersonale oplever i praksis. I kontrolrum opleves lignende trivselsforbedringer. Eksemplerne er fra større døgnrytmeanlæg.

Forskning i døgnrytmelys

Evidens og evaluering

Efter et slagtilfælde oplever mange patienter depression eller angstanfald. Typisk skyldes det eksempelvis den kognitive eller fysiske…

Et hold af forskere, der er tilknyttet København Universitet, påviser for første gang, at døgnrytmelys har en fremmende effekt…

Psykiatrien i Region Syddanmark oplever positive effekter af døgnrytmelys, ifølge en rapport. Tre af tre psykiatriske afdelinger i rapporten har Moto Muto leveret til…

Spørgsmål

Styringen står på tre ben: Moto Mutos controller, en bevægelsessensor og trykknapper.

Med knapper er det helt, helt enkelt at betjene lyset for både personale og borgere. Comtrolleren er styringens usynlige muskel, mens sensoren sikrer energibesparelse, når der ikke opholder sig personer i lokalet.    

»Døgnrytmelys har en lang række effekter alt efter, hvor og hvordan belysningen bruges. For eksempel falder personale bedre i søvn efter endt vagt, når de arbejder på aften- og nathold med døgnrytmeanlæg«

Overlæge Sune Strazsek, Aarhus Universitetshospital Risskov

Se videoen herunder for at få indsigt i, hvilken virkning døgnrytmelys har på mennesker på arbejde og institutioner.

Læs mere om evidensen bag døgnrytmelys her.

 

I større lysanlæg bruges flere controllere, der sikrer at man kan inddele belysningen i zoner. Et eksempel på en zone kan både være enkelte lamper, rum, afdelinger eller bygninger.

Se videoen herunder for at se, hvordan styringen af større anlæg fungerer bag kulisserne – vi håber, du kan lide klaverspil.

 

Ja. I større døgnrytmeanlæg  er styringen åben for lokalt teknisk personale. Det vil sige, at bygherre ikke behøver at tale med andre teknikere, end dem, der normalt benyttes lokalt – selvfølgelig med Moto Mutos ingeniører ved hånden, hvis det er nødvendigt. Det giver driftpersonale mere frihed til at tage styringen i egen hånd.

Styringen i opstartspakken er præprogrammeret og ikke åben for omprogrammering lokalt. Hvis dette ønskes anbefaler vi, at kontakte Moto Muto for konkret vejledning og behovsafdækning.   

Moto Muto har leveret styring til hele Danmark. Man kan se et bredt udsnit af eksempler på døgnrytmelys her. Desuden kan du læse om Moto Mutos produktevalueringer her.

Mangler du svar på et konkret spørgsmål? Måske har du flere – men tøv ikke. Kontakt os helt og aldeles uforpligtende.

Moto Muto leverer døgnrytmelysanlæg til det offentlige og private Danmark. Kontakt os

Brugernes OPLEVELSE

Situationer, hvor patienter er vågne om natten og holder hinanden vågne, eksisterer stort set ikke mere. Normalisering af søvnrytmer gennem døgnrytmelys skaber en naturlig trang til søvn - blandt både patienter og kolleger"
"Personalet savner døgnrytmelyset, når de arbejder i andre bygninger, fordi det gavner deres søvn. Lyset har også en god effekt på patienterne. En dag, da døgnrytmelyset var slukket, var patienterne vågne om natten - derfor vil vi ikke undvære det.
"Der er flere, der tidligere talte om, at de havde hovedpine. Det har de ikke længere efter døgnrytmelyset kom op. Borgerne på hjemmet har desuden en god fornemmelse af døgnet pga. lyset.

Jeg har selv haft nattevagter - og det er rart at være på arbejde med den dæmpede belysning. Jeg sover også bedre, når jeg kommer hjem"
"Samarbejdet har været fantastisk. Vi bliver taget seriøst. Moto Muto bliver og hjælper med at få lavet nogle gode løsninger. Og de ser ting, som vi ikke ser"
Translate