NIK_9453_WEB - Photo © Gregory Copitet
Foto: Gregory Copitet
Collage.002
collage2.001
NIK_9367_HD sRVB - Photo © Gregory Copitet - lr, skaleret
Foto: Gregory Copitet

Modermism Crystallized, Paris

Moto Muto har leveret LED-boards og styring til udstillingen “Modernism Crystallized — Family Affair”. To kunstlyslamper af Boris Berlin Design gennemgår en æstetisk døgnrytme vha. Moto Mutos styring, hvor mørke og dagslys sætter liv i storbyen.

Læs mere

Til udstillingen “Mordernism Crystalized — Family Affair” på Gallerie Maria Wettergren i Paris har Moto Muto leveret lysstyring til to lyskunstlamper. Udstillingen er designet og skabt af Boris Berlin, Daniel Berlin og Germans Ermičs.

De detaljerige lamper trækker tankerne hen mod metropoler som New Yorks Manhattan og verdensbyen Paris. Armaturerne forestiller nemlig en storby i fugleperspektiv med smalle veje og hovedgader mellem skyskrabere og højhuse forenklet i et stilrent design. 

 

Æstetisk dagslys giver værkerne liv

For at fuldende det urbane udtryk i kunstlamperne simulerer Moto Mutos lysstyring et fuldt døgns dagslys. Døgnrytmen er accellereret og fremvises på henholdsvis 60 minutter eller fem minutter alt efter, hvad galleriet ønsker. Den hurtige døgnrytme-accelleration på fem minutter aktiveres nemlig fra en trykknap, personalet har adgang til. 

Udstillingens væghængte fuldfarve-kunstlampe simulerer vha. Moto Mutos styring og LED-board nattens måneskin, den tidlige dæmring, solopgangens rødlige skær og formiddagens og middagens tiltagende lys. Eftermiddagens dagslys  dæmpes hen mod aftenen og når sit nulpunkt efter solnedgang og tusmørket, når mørket falder på og måneskinnet atter omringer miniaturebyen.

"Efter rådgivning fra Moto Muto viste alle mine drømme sig at være realiserbare, og City Light-projektet er lysteknisk 100% baseret på Moto Mutos lyskilde. Det specielle ved vores samarbejde er, at det åbner for muligheder, som ikke var tænkt af mig fra starten - styresystemet foreslået af direktør Allan Pedersen har givet projektet en ekstra dimension. Lysets intensitet og farver fik en cyklus - det blev tilført en tidsdimension!" Boris Berlin, Boris Berlin Design

Udstillingens lofthængte kunstlampe simulerer en kold/varm hvid døgnrytme via Moto Mutos styring og LED-board. Belysningen reflekteres på en blank overflade på et bord under miniaturebyen. På den måde kan galleriets gæster nyde lampens design og dynamiske lys i lampens spejlbillede.  

Lofthængt City Light med kold/varm hvid døgnrytme (foto: Gregory Copitet).
City Light med kold/varm hvid døgnrytme (foto: Gregory Copitet).
Lampens genskær (foto: Gregory Copitet).
"Under montagen i Paris, aftenen før alt skulle være på plads i galleriet, var en af lamperne ved et uheld ude for en kortslutning. Vi fik øjeblikkeligt support fra Moto Muto med en ambulant udrykning fra Aarhus til Paris. En medarbejder kom med reservedele, og vi havde en hotline til Allan Pedersen" Boris Berlin, Boris Berlin Design

Kunstprojektet er et samarbejde mellem Boris Berlin Design, Gallerie Maria Wettergren, Danmarks Nationalbank, Kvadrat, Statens Kunstfond og Moto Muto. “Modernism Crystallized — Family Affair” udstilles internationalt i sommeren 2021 frem til d. 16. august. Læs mere her.

"Jeg håber, at vi får lavet flere City Light-lamper i samarbejde med Moto Muto. Jeg vil bestemt involvere dem i de øvrige projekter, vi har i støbeskeen. Heriblandt et stort udstillingsprojekt for Designmuseum Danmark" Boris Berlin, Boris Berlin Design

 
 

Døgnrytmen for den væghængte kunstlampe (video tilhører og vises med tilladelse fra Boris Berlin Design).

 

 

Lysstyring indkapsler storbymiljøer

Moto Muto har også tidligere leveret lysstyring til et metropolitansk værk og lysdesign. På DOKK1 i Aarhus hænger nemlig værket “Magic Mushrooms” af Elmgren og Dragset — en 21 tons tung storby vendt på hovedet. Her er lysstyringen brugt til at definere lysdesignet for hver enkelt bygning og kvarter i miniaturebyen.

Produkter