Fotos: Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival 2021
ElectricSun_fog_6

Electric Sun, Copenhagen Light Festival

Moto Muto har leveret remote lysstyring til lysværket Electric Sun af Paula Castillo, der var en del af Copenhagen Light Festival 2021. Styringsløsningen er desuden et samarbejde mellem Moto Muto og festivalens bestyrelsesformand og international lysdesigner, Jesper Kongshaug.

Læs mere

I forbindelse med Copenhagen Light Festival 2021 er endnu et samarbejde med Jesper Kongshaug kommet i stand. Moto Muto har nemlig leveret remote lysstyring til et lyskunstværk fra festivalen. Værket bærer titlen Electric Sun, og er udtænkt af lysdesigneren Paula Castillo. 

Castillo har ladet sig inspirere af den danske maler Vilhelm Hammershøi, hvor dagslyset fra vinduerne falder ind i stuen. Electric Sun omvender motivet og lader lyset komme indefra og ud i februarmørket i skiftende farver gennem tre vinduer. På den måde gengives vinduesmotivet på gaden, hvor mennesker kan iagttage lysets vandring. 

“Vi kan vise det skandinaviske med, at solens lys er vamt, når den er lav, og så bliver det koldere og koldere lys i løbet af dagen, hvor skyggen vandrer ud af københavnervinduerne og ned på gaden”, siger Jesper Kongshaug om lysværket til TV 2 Lorry.

Under lysfestivalen i februar 2021 fandtes værket på Nybrogade 12, 1203 København K, Danmark.

Samarbejde på distancen 

Tilblivelsen af Electric Sun har været udfordret af coronarestriktionerne. Det har bl.a. betydet, at lysdesigneren bag værket, Paula Castillo, der bor i New York, ikke har kunne deltage fysisk. Derfor har forberedelserne foregået online med Jesper Kongshaug og hans team som de udførende parter. 

Se også: Kom med bagom Electric Sun med Jesper Kongshaug

Med Moto Muto i Aarhus og festivalen i København har vi holdt smitterisikoen helt nede med en remote-løsning. Vores styringsenhed er nemlig sendt med posten med en helt enkel installationsproces til det aflåste udstillingslokale. Fra Aarhus har vores ingeniører derefter programmeret styringen op, som ønsket af Castillo og Kongshaug. Den er derefter blevet efterjusteret som ønsket, ligeledes remote. 

Scenarierne

Styringen er koblet på syv lamper, der hver især lyser forskellige niveauer af kold eller varm hvid, der udgør den kunstige sollys, der falder ud på gaden. Lamperne er sat op til at veksle mellem hinanden fra klokken 17:00 og slukke igen klokken 23:00.  

Oplev værket Electric Sun af Paula Castillo, som det så ud under Copenhagen Light Festival 2021 (filmoptagelser: Copenhagen Light Festival).

Produkter