Slider

Region Hovedstaden blåstempler Sansevognen

Region Hovedstaden har testet Moto Mutos Mobile Sansevogn. I den forbindelse har de offentliggjort en teknologi-evaluering, der i positive vendinger omtaler vognens behandlings- og betjeningsmuligheder.

Læs mere

“Sansevognen reducerer uro og tankemylder hos patienter i psykiatrien”. Sådan lyder overskriften hos Region Hovedstaden, der har offentliggjort en yderst positiv evaluering af Moto Mutos Sansevogn. 

Sansevognen er Moto Mutos bud på et fleksibelt behandlingsværktøj, der fungerer som et mobilt alternativ til sanserum. Som navnet indikerer, tillader hjulene nemlig, at man kan gøre alle rum til sanserum på bare ét minutter, når du sætter Sansevognens eneste stikkontakt i væggen.  Vognens projektor og højtalere gør, at du kan kaste hvilken som helst undervisning, terapeutisk materiale eller underholdning op på en væg. Som en anden behandlingsform kan du kaste farver op på væggen med den såkaldte wallwasher. Det hele betjenes fra et fastmonteret betjeningspanel på vognen.    

Positive resultater i psykiatrien

Region Hovedstandens evaluering af Sansevognen melder blandt andet, at over 96% af patienterne vil bruge vognen igen efter første behandling. Samtidig fremgår det, at 100% af afprøvningerne gav en positiv brugeroplevelse med hensyn til brugervenlighed, og at patienter er mere afslappede, rolige og glade efter at have taget vognen i brug. Desuden oplever patienter en højere grad af træthed og mindre grad af angst og tankemylder efter en session med Sansevognen. 

“Det er paradis på jorden. Det er lige før, jeg kan falde i søvn. Når jeg er færdig med den, er jeg en helt anden” Patient
”Jeg oplever, at der er god effekt. Den er mest brugt til uro og tankemylder, men der er potentiale ved mange situationer; uro, stoftrang, nedtrykthed” Personale

Evalueringen er frit tilgængelig hos Region Hovedstaden her.

Sansevognen i Sundhedsvæsenet

Det er altså ikke kun hospitaler og plejecentre, der roser det mobile sanserum – teknologi- og plejefaglige fra psykiatrien siger også, at Sansevognen øger trivslen, har høj brugervenlighed og høj mobilitet.

Netop den tilbagemelding er ikke helt fremmed, når det handler om sansestimulering på borgerens præmisser. Moto Muto har nemlig leveret sansevogne til flere institutioner i den danske pleje- og sundhedssektor. Følg linket her for at høre hvordan personale oplever brugen af Sansevognen på ældrecenteret Meta Mariehjemmet.