Slider

Frejasvænge, Kolind

Lysterapilampen "Solhylden" skaber glæde hos demente på plejecenteret Frejasvænge. Personalet vurderer, at solhylden er med til at holde depressive tanker på afstand blandt de demente beboere.

Læs mere

På demensplejecenteret Frejasvænge i Kolind har Moto Muto leveret to særlige lysterapilamper. Lamperne er designet, så de nemt kan integreres i borgerens bolig. Under navnet “Solhylden” er armaturet udstyret med en lille hylde, der lader beboeren sætte sit eget præg på lampen. Ovenover hylden befinder der sig en stort, kraftig lyskilde, der kan levere kraftigt hvidt lys (op til 7500K).

SOSU-hjælperen Silvia Jensen fortæller, at Solhylden har en positiv effekt på demente borgere på Frejasvænge.

Ifølge personlaet på Frejasvænge medvirker hylden til at modvirke depression hos demente, der ofte reagerer negativt på det mørke vintervejr. Det hvide terapi-lys bruges hyppigst på plejecenteret, selvom Solhylden kan også kan simulere en naturlig døgnrytme og lyse i dæmpet vågebelysning.

Hylden kan styres fra en tablet på personalekontoret, hvor også lysintensiteten kan styres på hver enkelt stue. I boligen styres Solhylden direkte fra trykknapper på væggen. På den måde kan personalet aktivere og deaktivere den udvalgte lysbehandlingsform, der er vurderet egnet til boligens beboer.

Produkter