IMG_7861
IMG_7856

Nordisk Film Biograf, BROEN Shopping, Esbjerg

Moto Muto har designet lysstyring til otte biografsale, der sikrer, at lysintensiteten stiger med bare 0,01 % ad gangen, når mørket brydes efter filmen er slut.

Læs mere

I Esbjerg har Moto Muto designet styring af biograflys, der sikrer, at biografgængerne får en blid oplevelse af lysigangsættelsen, når lyset tændes efter filmen er ovre. Ifølge biografchefen styrker det helhedsoplevelsen for biografens besøgende, der vægtes højt af biografens personale og ledelse.

Oplev biografchef, Finn Hansen, fortælle om sine oplevelser med Moto Mutos biograflys i Esbjerg.

Med Moto Mutos Fixture Controller og lamper fra iGuzzini er det nemlig muligt at øge lysintensiteten marginalt. Det er afgørende for publikums oplevelse af lyset, da menneskeøjets pupiller udvides i mørke, som gør biografgæsterne mere lysfølsomme, når lyset øges efter endt film. Derfor er et blødt og langsomt flow i lysforøgelsen vigtig i en biografsammenhæng.

Belysningen øges nemlig med bare 0,01 % i den indledende lysforøgelse, hvor standarden for lysforøgelse fra 0 % traditionelt vil være enten fra 0 til 1 procent eller 0 til 10 %, der kan give en fornemmelse af en brat lysforandring. Derfor sikrer vores styring en langt mere behagelig oplevelse for øjet, der langsomt kan vænne sig til lysets indtræden i biografsalen.

"Det betyder meget, at gæsterne gennem lyset får en god helhedsoplevelse af at gå i biografen. Det har fungeret fra dag ét. Ved udfordringer har Moto Muto kunne fjernprogrammere lyset - om de så står i Tokyo Lufthavn"
Finn Hansen, biografchef, Nordisk Film Biografer, BROEN Shopping

Den bløde belysningskurve er muliggjort gennem Pulse With Modulation (PWM), der er en standard-hybriddriver i Moto Mutos Fixture Controller. Samtidig er betjeningsmulighederne for personalet ikke gjort sværere af den grund. De kan nemlig efter eget ønske navigere mellem tre forskellige lysscenarier af forskellig art – og et rengøringsscenarie til servicemedarbejderne. På den måde er lysstyringen tænkt ind i alle tænkelige brugsscenarier for hver enkel biografsal.

Produkter