Slider

Nordisk Film Biograf, BROEN Shopping, Esbjerg

Moto Muto har designet lysstyring til otte biografsale, der sikrer, at lysintensiteten stiger med bare 0,01 % ad gangen, når mørket brydes efter filmen er slut.

Læs mere

I Esbjerg har Moto Muto designet lysstyring, der sikrer, at biografgængerne får en blid oplevelse af lysigangsættelsen, når lyset tændes efter filmen er ovre.

Oplev biografchef, Finn Hansen, fortælle om sine oplevelser med Moto Mutos biograflys i Esbjerg.

Med Moto Mutos Fixture Controller og lamper fra iGuzzini er det nemlig muligt at øge lysintensiteten marginalt. Det er afgørende for publikums oplevelse af lyset, da menneskeøjets pupiller udvides i mørke, som gør biografgæsterne mere lysfølsomme, når lyset øges efter endt film. Derfor er et blødt og langsomt flow i lysforøgelsen vigtig i en biografsammenhæng.

Belysningen øges nemlig med bare 0,01 % i den indledende lysforøgelse, hvor standarden for lysforøgelse fra 0 % traditionelt vil være enten fra 0 til 1 procent eller 0 til 10 %, der kan give en fornemmelse af en brat lysforandring. Derfor sikrer vores styring en langt mere behagelig oplevelse for øjet, der langsomt kan vænne sig til lysets indtræden i biografsalen.

Den bløde belysningskurve er muliggjort gennem Pulse With Modulation (PWM), der er en standard-hybriddriver i vores Fixture Controller. Samtidig er styringen for personalet ikke gjort sværere af den grund. De kan nemlig efter eget ønske navigere mellem tre forskellige lysscenarier af forskellig art – og et rengøringsscenarie til servicemedarbejderne.

Produkter