_C0P0998_lowres_crop
_C0P1940_lowres_crop_spejl
_C0P0985_lowres_crop

Tunnelbelysning ved Niels Bohrs Allé, Odense

Moto Muto har leveret lysstyringen til en interaktiv lysinstallation med seks store lyshjul i tunnelen ved Niels Bohrs Allé i Odense.

Læs mere

I Odense har Moto Muto leveret lysstyringen af en interaktiv tunnelbelysningen ved cykelstien på Niels Bohrs Allé tæt på SDU Øst. Tunnelens beliggenhed nær universitetet gør cykelstien til én af Odenses mest befærdede.

Formålet med den interaktive tunnelbelysning er, at øge sikkerheden og trygheden i tunnelen, lyder det. “Det er vigtigt med belysning inde i tunnelen, så cyklisten ikke bliver blændet af kontrasten mellem meget belysning uden for tunnelen og meget mørke omgivelser nede i tunnelen. Det kan skabe farlige situationer”, siger Daniel Rasmussen, der er projektleder i udelys ved Energi Fyn.

"Moto Muto har været imødekommende og fokuseret på at løse opgaven. Hvis der har været udfordringer i dele af projektet, er Moto Mutos medarbejdere kommet til Odense og har fundet løsninger" <br />
Daniel Rasmussen, projektleder i udelys, Energi Fyn

På hver side af tunnelen er der placeret tre lyshjul –  store, cirkulære armaturer med LED-lys, der leder tankerne hen på cykelhjul. Når en cyklist kører ind i tunnelen, sender radar-sensorer ved tunnelens indgange data cyklistens om bevægelseshastighed til Moto Mutos Playback Controller. Til armaturernes sendes derefter et løbelys-scenarie styret af cyklistens hastighed og bevægelsesretning. Registreres der ingen trafik i tunnelen lyshjulene i en varm orange farve.

Produkter