Lysscenarier på Fremtidens Operationsstue (sammenklip)
_C0P1940_lowres_crop_spejl
_C0P0985_lowres_crop - copy - copy - copy
_C0P0985_lowres_crop
_C0P0985_lowres_crop - copy
_C0P0985_lowres_crop - copy - copy

Fremtidens Operationsstue, OUH

Moto Muto har leveret udstyr og styring til Fremtidens Operationsstue på det ny OUH i Odense. Med bare én tablet styres belysningen, gardiner, temperatur, lufttryk, lyd og video. Brugergrænsefladen er designet i samarbejde med hospitalets personale.

Læs mere

For at undersøge de optimale rammer for en operation, har OUH iværksat innovationsprojektet “Fremtidens Operationsstue”, hvor Moto Muto har leveret rumstyring og lysstyring.  På en forsøgsstue afprøves en række fokusområder i 1:1 – blandt andet patientoplevelse, fleksibilitet hos læger og sygeplejersker samt hygiejne. Projektets skal resultere i et design, der kan udrulles på i alt 52 operationsstuer på det nye OUH.

Moto Muto har leveret lysudstyr, styringsenheder og en tablet til styring af både lysscenarier og en lang række funktioner, der tages i brug før, under og efter operationen.

Belysningen

Ved hjælp af RGB-WW-LED-paneler kan stuen oplyses i forskellige farver. Disse scenarier styres via vores Touch Controller ved OP-stuens indgang. Intensiteten af det farvede lys bestemmes også fra dette betjeningspanel i intervaller af ti procent fra 0 til 100 procent.

Funktionalitet og sanseinvolvering

Oplev hvilke scenarier og funktioner personalet kan styre på Fremtidens Operationsstue.

Ud over lyssætningen i stuen styrer tabletten også gardiner, lufttryk, temperatur, lyd og video – på stuen er der også flere skærme, som kan vise naturvideoer samtidig med, at der afspilles afslappende musik. Disse medier, der styres fra tabletten, er tiltænkt at berolige patienten før en operation begynder.

Se også: Nyt OUH: Moto Mutos styring er driftsikker og brugervenlig

Brugerdefineret styring

Tablettens user interface er udviklet i samarbejde med hospitalets personale og baserer sig på Moto Muts Touch Controller-software. Brugerfladen er opdelt i faser svarende til de forskellige faser af en operation: forberedelse (af operationen), ankomst (af patienten), operation og afslutning. Indholdet i de enkelte faser er tilpasset de forskellige operationstyper og lægernes præferencer. Der kan også vælges et simpelt, generisk setup, hvis man ikke ønsker at anvende de avancerede funktioner under operationen.

Oplev bl.a. hvordan personalet kan styre stuens funktioner og scenarier med bare én enkelt tablet.

Produkter