IMG_7287_Fotor
IMG_7349_Fotor
IMG_7326_Fotor
IMG_7312_Fotor
IMG_7350_Fotor
IMG_7265_Fotor

Meta Mariehjemmet, Gadbjerg

Oven på succesoplevelser med Sansevognen hos Meta Mariehjemmet, leverede Moto Muto også døgnrytmelys til 10 nye boliger på friplejehjemmet. Også fællesområder som wellnessrum, sanserum og spisestue blev udstyret med dynamisk lys til glæde for beboere og medarbejdere.

Læs mere

Moto Muto har leveret både lamper, døgnrytmelys og Sansevogne til Friplejehjemmet Meta Mariehjemmet i Gadbjerg, der er en del af Fonden Mariehjemmene.

Boliger med døgnrytmelys

I 2019 udvidede plejehjemmet kapaciteten med 10 boliger, således at de i dag har i alt 38 pladser. I hver af de 10 nye boliger findes fire lamper udstyret med Moto Mutos døgnrytmelys. Lamperne kan styres lokalt ved hjælp af fire trykknapper, der aktiverer hver sit lysscenarie. Et tryk på den første knap igangsættes døgnrytmelys, der altså simulerer  lyset over et døgn. Trykker du på en anden knap, skifter lyssætningen til en belysning, der er velegnet til rengøring. En tredje knap tænder akutbelysningen, der lyser boligen op med en kold og kraftig belysning, så alle involverede i en akut situation kan orientere sig. Den fjerde og sidste trykknap slukker for loftbelysningen.

Tryghedsskabende sensorer

Moto Mutos styring modtager direkte signal fra sensorer ved beboerens seng. Træder beboeren ud af sin seng om natten, tændes lyset automatisk på badeværelset. Vender beboeren ikke tilbage til sin seng indenfor 10 minutter, lyder der – via integration med Tunstalls alarmsystem – en alarm på personalets vagttelefon. Derfor skaber sensorerne tryghed for både personale og beboere.

Styring til sanserne

Moto Muto har også leveret styring til en række af ældrehjemmets aktivitetsfaciliteter. For eksempel i wellnessrummet udstyret med massagebriks, badekar og bruser, hvor man slutteligt kan nyde en tår kaffe i et tomands-terrassesæt. Her finder man trykknapper, der kan aktivere de samme fire scenarier, som i de 10 nye boliger. Det samme gør sig gældende for fællesområder og Meta Mariehjemmets sanserum. I sidstnævnte kan man også stimulere beboernes sanser ved hjælp af farvet lys. På den måde kan man sætte scenen for netop den behandling eller stemning man ønsker for beboerne som medarbejder.

I alle rum er der installeret en Zone Controller således, at al belysning i de i alt 13 faciliteter kan styres fra én enkelt tablet – Moto Mutos Touch Controller.

Meta Mariehjemmet gør desuden brug af en række af Moto Mutos Sansevogne. De mobile multimedievogne gør, at man nemt kan køre vognen i stilling i den enkelte bolig eller i fællesområder – alt efter behov.

"Sansevognen har skabt en masse glæde og aktivitet for beboere, der skal kvikkes eller groundes. Vi har også brugt den som storskærm til koncerter med dans og musik eller til film og fodboldkamp"
Karina Lange, forstander, Meta Mariehjemmet, Gadbjerg

Vognene kræver kun strøm fra en stikkontakt og er derefter klar til at afspille sansevideoer og farvet lys, der kan bruges til sansestimulering af beboerne. Besøg www.sansevogn.dk for at lære mere om Sansevognen.

"Vi kan virkelig se, at Sansevognen særligt gør noget godt for de demente beboere. De falder til ro på en anden måde"
Karina Lange, forstander, Meta Mariehjemmet, Gadbjerg

Produkter