Slider

Meta Mariehjemmet, Gadbjerg

Oven på succesoplevelser med Sansevognen hos Meta Mariehjemmet leverede Moto Muto ved udvidelsen med 10 nye boliger lysstyring til friplejehjemmet. Også fællesområder som wellnessrum, sanserum og spisestue blev styrbare til glæde for beboere og medarbejdere.

Læs mere

I Vejle Kommune findes friplejehjemmet Meta Mariehjemmet i Gadbjerg, der er en del af Fonden Mariehjemmene. Moto Muto har leveret både lamper og lysstyring til hjemmet, da de i 2019 udvidede kapaciteten med 10 boliger, således at de i dag har i alt 38 pladser.

Boligbelysning

I hver af de 10 nye boliger findes fire styrbare lamper designet til Moto Mutos lysstyring. Lamperne kan styres lokalt ved hjælp af fire trykknapper, der medfører hver sit lysscenarie. Et tryk på den første knap igangsættes døgnrytmelys, der altså simulerer døgnets 24 timers lysdynamik. Trykker du på en anden knap skifter lyssætningen til en belysning, der er velegnet til rengøring til gavn for personalet. En tredje knap tænder akutbelysningen, der lyser boligen op med en kold og kraftig belysning, så alle involverede i en akut situation kan orientere sig ubesværet. Den fjerde og sidste trykknap slukker for loftbelysningen.

Tryghedsskabende sensorer

Ved hjælp af sensorer fra Tunstall, der er installeret ved beborens seng, og styring fra Moto Muto tænder lyset automatisk på badeværelset, når beboeren forlader sin seng. Vender beboeren ikke tilbage til sin seng inden 10 minutter, lyder der en alarm hos personalets telefon, som derfor kan sikre sig, at borgeren har det godt. Derfor skaber sensorerne tryghed for både personale, beboere og pårørende til beboere.

Styring til sanserne

Moto Muto har også leveret styring til en række af ældrehjemmets aktivitetsfaciliteter. For eksempel i wellnessrummet med massagebriks, badekar og bruser, hvor man slutteligt kan nyde en tår kaffe i et tomandsterrassesæt. Her finder man trykknapper, der kan aktivere de samme fire scenarier, som i de 10 nye boliger. Det samme gør sig gældende for fællesbygningen, hvor der laves mad og spises fælles flere gange dagligt. I et aktivitetsrum for sansestimulering – et såkaldt snoozelrum – er der også installeret lamper til døgnrytmelys og de øvrige tre trykknap-scenarier. Derudover kan man stimulere beboernes sanser ved hjælp af farvet lys, der styres fra en tablet med farvehjul. På den måde kan man sætte scenen for netop den behandling eller stemning man ønsker for beboerne som medarbejder.

I alle ovennævnte rum er der installeret en Zone Controller således, at al belysning i de i alt 13 faciliteter kan styres enkeltvis fra én tablet – nemlig Moto Mutos bruger definerede Touch Controller.

For at kunne imødekomme en eventuel minimal fleksibilitet hos de ældre mennesker gør Meta Marie Hjemmet desuden brug af en række af Moto Mutos Sansevogne. De hjulede multimedievogne gør, at man nemt og problemfrit kan køre vognen i stilling i den enkelte bolig eller i fællesområder alt efter behov. Efter bare et eneste stik og sat i stikkontakten kan vognen spille musik og film efter egne ønsker via en HDMI-indgang, eller spille allerede indlagte sansevideoer og farvet lys, der kan bruges til at berolige beboere. Besøg www.sansevogn.dk for at lære mere om Sansevognen.

Produkter