Slider

Aarhus Universitetshospital Risskov

På 17 patientstuer er der installeret lysstyring.

Her installerede Moto Muto i centralstyring af lys og fjernstyring af basebelysning og vinduestildækning ved hjælp af vores tablet.

Læs mere

Ved hjælp af Moto Mutos Zone og Fixture Controllere i samspil med en centraliseret server blev 17 patientstuer på Q2-afdelingen udstyret med kontrollerbar LED-belysning. På afdelingens gangarealer og opholdsrum har vi tilmed installeret dynamisk lys. Samtidig har vi udstyret dem med en fleksibel, beroligende multimedieløsning i form af Moto Mutos Mobile Sansevogn. 

Moto Muto skabte og installerede en wall-washer, der bringer dynamisk, farvet lys til de indskrevne patienter ved at imitere en naturlig rytme af dagslys. Den implementerede lysstyring er ergonomisk skræddersyet til Risskovs lyscyklus. Det indbefatter eksempelvis at aften- og natbelysning ikke indeholder blå bølgelængder, hvilket er en fordel for både patienter og personale. Det betyder nemlig at begge parters naturlige rytmer ikke bliver påvirket af belysningen. Dermed bliver patienten ikke søvnbesværet under sit ophold, og natholdspersonalet er i stand til at sove efter vagtskifte.

Et udvalg af patientstuerne blev desuden omdannnet til sanserum. Stuerne blev udstyrede med videoprojektører med formålet at tilbyde terapeutisk afslapning i samspil med dertilhørende lyd og dynamisk lys. På denne måde kan man navigere mellem forskellige stemninger via farverige lysscenarier og video- og lydoptagelser. Det hele er tilkoblet fjernstyring fra en tablet med Moto Muto-software. Således er der ikke langt til nærmeste sandstrand eller vandfald, når man er patient på AUH Risskov.

På lignende vis agerer Moto Mutos Sansevogn stimulerende for sanserne og psykologisk beroligende ved hjælp af en indbygget projektor, en højtaler og en wall-washer. Som navnet indikerer, er vognen installeret med hjul, hvilket gør den brugbar på tværs af stuer og afdelinger. Kun én ledning skal tilkobles stikkontakten, hvorfor personalet ubesværet og hurtigt kan opsætte sansevognen, der samtidig er styret gennem en tablet.

Hospitalets personale fortæller selv, at Sansevognen bidrager til at nedbringe tvang i psykiatrien. Se videoen her.

Produkter

Skriv et svar